استخراج کاتالیزور خودرو و کاتالیست پتروشیمی | خرید خاک کاتالیست | خرید کاتالیزور خودرو| آموزش استخراج طلا و نقره از قطعات الکترونیکی

آب مقطر چگونه تهیه می شود؟

بله، اگر با طعم آب مقطر مشکل نداشته باشید می توانید آنرا بنوشید؛ در واقع به دلیل آنکه آب مقطر املاح خیلی کمتری نسبت به آب های معمولی و بطری ها دارد ، نسبت به آنها بی مزه تر است و ممکن است طعم آن را دوست نداشته باشید.

اما آیا آب مقطر همان آب تصفیه شده است با هم تفاوت دارند؟

آب مقطر هم نوعی آب تصفیه شده محسوب می شود که هم آلاینده ها و هم مواد معدنی از آن حذف می شوند. اما در مورد آب تصفیه شده می توان گفت ، مواد شیمیایی و آلاینده ها از آن حذف می گردند ، اما تا حد امکان مواد معدنی آن حفظ شده و این تفاوت اصلی آب مقطر با آب تصفیه شده است.
آب تصفیه معمولا از طریق اسمز معکوس از طریق غشای نیمه تراوا بدست می آید ، در صورتی که آب مقطر را ابتدا می جوشانند و سپس بخار آب حاصل شده را به مایع تبدیل می کنند و در طی این فرایند مولکول های آب از مولکول های ناخالص جدا شده و آب مقطر با خلوص خیلی بالا بدست می آید. البته خالی از لطف نیست که بدانیم با انجام عمل دییونیزاسیون نمک و سایر یون های معدنی نیز میتوان مولکول های ناخالص را از آب جدا نمود.

آب مقطر آزمایشگاهی

آب مقطر آزمایشگاهی اهمیت ویژه و بالایی دارد، چنانچه آبی که در آزمایشات از ان استفاده می شود،  آلوده یا ناخالص باشد، محلول هایی که ساخته شده،  تست هایی که به وسیله آن انجام می‌شود، دچار تداخل خواهند شد و آزمایشات دقت کافی را نخواهند داشت.

انواع آب مقطر

به صورت کلی آب مقطر به صورت های یکبار تقطیر ، دوبار تقطیر و سه با تقطیر مشاهده می شوند.
تفاوت این آب با آبی که فرآیند یونیزه شدن روی آن انجام شده در این است که درجه خلوص آبی که یونیزه شده بیشتر است و طبیعتا با دستگاه متفاوتی تولید می شوند. حداکثر تعداد انجام فرآیند خال سازی آب ۴ دفعه می باشد ، زیرا از این بیشتر باعث از دست رفتن یون های آب می شود.
انواع آب مقطر
همان طور که قبلا هم اشاره کردیم آب مقطر املاح خود را از دست می دهد و بنابراین چندان برای نوشیدن مناسب نیست ، چون بدن بیشتر املاح و مواد معدنی مورد نیاز خود را از املاح آب جذب می کند و هرچه فرآیند  تقطیر بیشتر روی آن انجام شود ، طبیعتا درجه خلوص بالاتری خواهد داشت که هر نوع از این آب با درجه خلوص خاص خود کاربرد مخصوص به خودش را دارد.

کاربرد خالص ترین نوع آب مقطر چیست؟

آب مقطر ۳ بار تقطیر به دلیل تکرار مراحل تقطیری که روی آن انجام می شود، ناخالصی پایینی دارد پس به همین دلیل نسبت به آب معمولی پرکاربرد تر است. این نوع از آب مقطر بالاترین درجه خلوص دارد و  جهت امور با حساسیت بسیار بالا، مانند کوره های القایی،چیلرهای خنک کننده ، کاربردهای شستشو و آبکاری قطعات فلزی ، مصارف داروسازی ، دندانپزشکی ، پزشکی ، استفاده در آزمایشگاه های طبی ، آندایزینگ آلومینیوم ، استفاده در آزمایشگاه های فنی و خدماتی ، کاربردهای حساس نظامی – صنعتی از قبیل انرژی اتمی و…

عمل جوشاندن آب مقطر روی آلومینیوم

آلومینیوم و آلیاژهای آلومینیوم در ابتدا با آب جوش و با تکمیل شدن هیدروژن شروع به واکنش دادن می کنند، اما این عمل به بلافاصله به دلیل تشکیل یک فیلم بسیار مقاوم از آلومینا مونوهیدرات متوقف می شود. ناخالصی ها و عناصر آلیاژی در مراحل بعدی ،مانند سنباده سطح تا حدودی بر واکنش تأثیر دارند، اما به نظر می رسد مهمترین عامل در جلوگیری از ادامه خوردگی آلومینیوم به صورت دائمی، وجود حداقل مقدار مشخصی سیلیکون در فلز می باشد.

کاربرد آب مقطر در آبکاری فلزات

در ابتدا بهتر است توضیح دهیم که آبکاری چیست. به طور خلاصه ،به پوشاندن سطح یک جسم با یک لایه نازک از یک فلز یا عنصر فلزی دیگر، با کمک الکترولیت ها آبکاری گفته می‌شود.
پایه آبکاری فلزات ، به خصوص فلزات گرانبها ، سه ماده آب مقطر ، نیتریک اسید و کلریدریک اسید هستند. از آب مقطر به دلیل اینکه فرآیند آبکاری با مزاحمت خیلی کمتری در واکنش انجام شود ، استفاده می گردد.
مقالات مرتبط