استخراج کاتالیزور خودرو و کاتالیست پتروشیمی | خرید خاک کاتالیست | خرید کاتالیزور خودرو| آموزش استخراج طلا و نقره از قطعات الکترونیکی

درباره فلزات گروه پلاتین بیشتر بدانید

چقدر فلزات گروه پلاتین را می شناسید؟

ارزش و اهمیت آنها را در صنعت می دانید؟

آیا می دانید از چه منابع و روش هایی مب توان برای استخراج فلزات گروه پلاتین استفاده نمود؟

در این مقاله از بازیافت آنلاین فلزات گروه پلاتین را مورد برسی قرار داده ایم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

فلزات گروه پلاتین (PGM) خانواده ای متشکل از شش عنصر مشابه ساختاری و شیمیایی هستند. همگی از فلزات واسطه بوده و در بلوک دی جدول تناوبی قرار دارند.

فلزات گروه پلاتینیوم از کمیاب‌ترین و گران‌بهاترین فلزات هستند. این فلزات همه کاره در بسیاری از محصولاتی که روزانه استفاده می کنیم نقش بسزایی دارند.

تاریخچه جالب فلز پلاتین

بر اساس دست نوشته هایی که برای ما به جای مانده ، پلاتین برای اولین بار ، توسط سرخپوست های کلمبیایی استفاده شده است و اولین مرجعی که برای پلاتین در اروپا ، توسط یک انسان شناس ایتالیایی ، ثبت شده است. در دست نوشته های این انسان شناس ، از پلاتین به عنوان یک فلز اسرار آمیز یاد شده که در معادن پاناما و مکزیک ، یافت می شود.

کاشفان اسپانیایی در سواحل غربی آمریکا که پر از دانه های طلاست ، پلاتین را با زحمت از ذانه های طلا جدا می نمودند و به این نتیجه رسیده بودند ، که پلاتین با طلا یافت می شود. برخی از آنها معتقد بودند ، که پلاتین ، همان طلا است اما به قدر کافی نمانده تا به طلای زرد تبدیل شود.

مشخصات فلز پلاتینیوم

پلاتین فلزی متراکم ، شکل پذیر ، گرانبها ، سفید خاکستری و مقاوم در برابر خوردگی است.

 

فلزات گروه پلاتین

فلزات گروه پلاتین

 

فلزات گروه پلاتین چیست؟

در ادامه با هر شش عضو این خانواده بیشتر آشنا می شویم :

پلاتین (Pt)

پلاتین به دلیل استفاده در جواهرات ، احتمالاً از همه بیشتر شناخته شده است . اما کاربرد اصلی آن ساخت مبدلهای کاتالیزوری و همچنین سایر کاربردهای صنعتی است. پلاتین دارای نقطه ذوب و پایداری دما است . بسیار مقاوم در برابر اکسیداسیون خوردگی است .علاوه بر این پلاتین از نظر بیولوژیکی سازگار بوده و کاربردهای چشمگیری در پزشکی دارد.

پالادیوم (Pd)

از پالادیوم نیز برای ساخت جواهرات استفاده می شود اگرچه به اندازه پلاتین محبوب نیست. کیفیت بی نظیر پالادیوم ، توانایی جذب هیدروژن است که در فرآیندهای شیمیایی که به تبادل هیدروژن بین دو واکنش دهنده نیاز دارد ، مانند آنچه مواد اولیه لاستیک مصنوعی و نایلون را تولید می کند ، کاربرد دارد. پالادیوم از نظر شیمیایی پایدار است و مانند پلاتین دارای خصوصیات کاتالیزوری بسیار خوبی است. بنابراین می توان از آن به عنوان جایگزینی برای پلاتین در مبدلهای کاتالیزوری استفاده کرد.

رودیم (Rh)

رودیم ، یکی دیگر از کاتالیزورهای بسیار فعال است که به همراه پلاتین و پالادیوم در ساخت مبدل های کاتالیزوری استفاده می شود. از رودیم به دلیل نقطه ذوب زیاد و پایداری دما در ساخت شیشه نیز استفاده می شود. از ویژگی های خاص این فلز می توان به مقاومت در برابر فرسایش و درخشندگی ظاهری اشاره کرد.

ایریدیوم (Ir)

در بین فلزات گروه پلاتین ایریدیوم نادرترین و مقاوم ترین در برابر خوردگی است. این فلز از ثبات شیمیایی و حرارتی بالایی برخوردار است. ایریدیم مانند پلاتین از نظر بیولوژیکی سازگار است و کاربردهای پزشکی بسیاری دارد.

روتنیوم (Ru)

روتنیوم اگرچه شکننده است ، اما  بسیار سخت است و آلیاژ خوبی برای پلاتین و پالادیوم است. مانند سایر فلزات گروه ، دارای نقطه ذوب بالا و خاصیت کاتالیزوری برتر است. روتنیم به دلیل خاصیت رسانایی و دوام در صنایع الکتریکی و الکتروشیمیایی استفاده می شود.

اوسمیوم (Os)

به عنوان متراکم ترین و سخت ترین فلز گروه ، اوسمیوم اغلب با سایر فلزات گروه مانند پلاتین و ایریدیم آلیاژ می شود.

از آنجا که فلزات گروه پلاتین کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف دارند ، تقاضا برای آن ها زیاد است و استخراج به تنهایی کفایت نمی کند. در نتیجه راه حل مناسب برای برطرف کردن نیاز موجود ، استخراج آن ها از ضایعات است. بازیافت ضایعات این فلزات می تواند علاوه بر حفظ محیط زیست باعث استفاده مجدد آن ها در صنعت شود.

کاربرد فلزات پلاتین

در ادامه با کاربرد های پلاتین بیشتر آشنا می شویم :

تولید کاتالیست اتومبیل

همانطور که در بالا ذکر شد ، شناخته شده ترین کاربرد پلاتین در مبدل کاتالیزوری است که بخشی از سیستم اگزوز در خودرو است. کاتالیزورها به جای پراکنده کردن مونوکسیدهای کربن مضر ، هیدروکربن ها و اکسید نیتریک به جو ، این انتشارات مضر را به دی اکسید کربن بی خطر و آب تبدیل می کنند.

حدود نیمی از پلاتین تازه استخراج شده برای این منظور استفاده می شود. افزایش نگرانی در مورد حفاظت از محیط زیست منجر به اعمال استانداردهای سختگیرانه انتشار توسط دولت های سراسر جهان شده و تقاضای این فلز را بیشتر می کند.

جواهرات پلاتین

پلاتین دارای ویژگی های بسیاری است که آن را برای استفاده در جواهرات ایده آل می کند و این دومین منبع تقاضای پلاتین است. این فلز محکم است ، در برابر لکه گیری مقاومت می کند و می تواند بدون سخت شدن و اکسید شدن دائماً گرم و سرد شود.

هنگامی که برای ساخت جواهرات استفاده می شود ، پلاتین معمولاً با سایر فلزات گروه پلاتین مانند پالادیوم ، و همچنین مس و کبالت آلیاژ می شود ، بنابراین کار با آن آسان تر است. علاوه بر این پلاتین ضد آلرژی است که آن را به بهترین انتخاب جواهرات برای افرادی که حساسیت به طلا دارند تبدیل می کند.

 

کاربردهای پلاتین

فلزات گروه پلاتین

کاربردهای شیمیایی

پلاتین به عنوان عامل کاتالیزوری در پردازش اسید نیتریک ، کودها ، الیاف مصنوعی و انواع دیگر مواد استفاده می شود. در فرآیندهای کاتالیزوری ، ماده کاتالیزور مصرف نمی شود و می تواند برای استفاده در آینده بازیافت شود. پلاتین همچنین در ساخت سیلیکون برای هوا فضا ، خودرو و بخش ساخت و ساز استفاده می شود.

کاربرد پلاتین در پزشکی

پلاتین در پزشکی به عنوان داروهای ضد سرطان و در ایمپلنت ها استفاده می شود. همچنین در دستگاه عصب کشی و آلیاژهای ترمیم دندان نیز کاربرد دارد.

کاربرد های صنعتی پلاتین

۱٫الکترود هایی که داخل شیشه قرار داده می شوند ، اغلب با پلاتین پوشیده می شوند و این به دلیل نزدیک بودن ضریب انبساط پلاتین و شیشه است.

۲٫پلاتین بیشتر با کبالت ترکیب می شود و از ترکیب این دو ف برای تولید آهنربا های دائمی و با قدرت بالا استفاده می شود.

۳٫از پلاتین به صورت گسترده ، برای اندازه گیری دمای صنعتی استفاده می شود.

۴٫در موتور های توربینی هواپیما ، اغلب از اپلیکیشن های پلاتینی استفاده می شود.

۵٫اسید نیتریک یکی از ترکیبات پایه برای تولید کودهای کشاورزی و مواد منفجره می باشد ، که کاتالیزور های پلاتین در تولید آن نقش دارند.

۶٫از پلاتین در در کابل های فیبر نوری و شیشه های نمایش کریستال مایع به ویژه در لپ تاپ استفاده می شود.

۷٫به ندرت از پلاتین در ساختار برد های تلفن همراه ، استفاده می شود.

۸٫پلاتین به صورت روکش در کیسه های هوای خودرو ها استفاده می گردد ، زیرا سیلیکون تولید شده توسط پلاتین ، می تواند از این کیسه های هوا در برابر انفجار محافظت کند.

کاربرد پلاتین در صنعت نفت

این یکی دیگر از کاربردهای خاصیت کاتالیزوری پلاتین است. صنعت نفت از این فلز به صورت مشبک یا گاز در تصفیه روغن خام استفاده می کند.

سایر فناوری ها برای انجام جداسازی نفت خام وجود دارند اما فرآیندهای کاتالیزوری با استفاده از پلاتین و پالادیوم بسیار سازگار با محیط زیست هستند. با ساخت و به روزرسانی پالایشگاه های بیشتر ، انتظار می رود که استفاده از پلاتین در پالایش نفت افزایش یابد.

 

کاربردهای پلاتین

کاربردهای پلاتین در صنعت نفت

کاربرد در الکترونیک

استفاده های جدید از پلاتین در الکترونیک با سرعت بالایی در حال انجام است. به طور سنتی ، از پلاتین در دستگاه های ترموکوپل استفاده می شود که دما را با دقت بالا اندازه گیری می کنند. پلاتین همچنین در سیمها و تماس های الکتریکی برای استفاده در محیط های خورنده یا ولتاژ بالا استفاده می شود.

اکنون که با اهمیت فلزات گروه پلاتین و لزوم بازیافت آن ها آشنا شدید می توانید جهت آموزش استخراج فلزات گران بها از ضایعات مختلف با ما تماس بگیرید. تیم صنعتی بازیافت آنلاین مشتاقانه آماده راهنمایی و کمک به شما عزیزان می باشد.

تیم صنعتی بازیافت آنلاین آموزش های لازم را در رابطه با استخراج پلاتین ارائه می دهد. جهت شرکت در این آموزش ها با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

مقالات مرتبط