استخراج کاتالیزور خودرو و کاتالیست پتروشیمی | خرید خاک کاتالیست | خرید کاتالیزور خودرو| آموزش استخراج طلا و نقره از قطعات الکترونیکی

استخراج پالادیوم از تیزاب سلطانی

پالادیوم ، یکی از فلزات گرانبهایی است که کاربرد های بسیار زیاد و اساسی در ساخت جواهرات و قطعات الکترونیکی دارد. در این مطلب از بازیافت آنلاین می خواهیم با نحوه استخراج پالادیوم از تیزاب سلطانی آشنا شویم.

در صنعت و جواهر سازی ، پالادیم ، به دلیل کم یاب بودن و فرآیند اسخراج با هزینه بالایی که دارد ، گرانبها تر از طلا و پلاتین است؛ از این رو بازیافت آن ، فرآیندی بسیار مقرون به صرفه و مفید چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ زیست محیطی خواهد بود.

فرایند استخراج پالادیوم از تیزاب سلطانی

 

  1. حل کردن پالادیوم در تیزآب سلطانی

در تیزاب سلطانی چگونه پالادیوم استخراج می شود. بیشتر خواص فیزیکی و ساختاری فلزات گروه پلاتین ، مشابه هم هستند ، از این رو ، فرآیند هایی که برای حل کردن و به طوری کلی باریافت این دسته از فلزات مورد استفاده قرار می گیرد ، مشابه یکدیگر هستند.

برای حل کردن پالادیوم در تیزآب سلطانی ، آنرا در تیزاب و روی حرارت قرار می دهیم تا درصد انحلال بالا رفته و پالادیوم حل تا جای ممکن در تیزاب حل گردد.

 

  1. از بین بردن اسید نیتریک موجود در تیزاب

همانند استخراج طلا از تیزاب ، برای استخراج پالادیوم هم ، باید اسید نیتریک موجود در آن را از بین برد و به ادامه فرآیند استخراج پرداخت.

برای این کار می توان از اسید سولفامیک و اوره استفاده نمود.

استفاده از اسید سولفامیک برای از بین بردن اسید نیتریک تیزاب

اسید سولفامیک ، همچون اوره تجزیه شدن نیتریک اسید شده و به همین خاطر میتوان از آن به عناون خنثی کننده اسید سولفوریک استفاده نمود.

برای انجام خنثی سازی نیتریک اسید ، باید مقداری از پودر سولفامیک اسید را در تیزاب ریخت تا با نیتریک اسید موجود در محلول واکنش دهد. این کار را تا زمانی ادامه می دهیم ، که دیگر شاهد واکنشی بین سولفامیک اسید و نیتریک اسید نباشیم.

استفاده از اوره برای خنثی سازی نیتریک اسید موجود در تیزاب

اوره در بازار امروز به صورت گرانول های کوچک عرضه شده و بیشتر به عنوان کود شیمیایی در صنعت کشاورزی استفاده می شود با این حال در صنعت بازیافت می تواند خاصیت خنثی کنندگی نیتریک اسید را ایفا کند که خیلی توصیه نمی شود.

 

  1. استخراج پالادیوم از تیزاب سلطانی

پس از اینکه نیتریک اسید اضافی که در محلول ما وجود داشت را حذف یا خنثی کردیم ، محلول را فیلتر می کنیم تا ذرات حل نشده و ناخالص ، از محلول ما جدا شود. بعد از صاف کردن محلول ، نویت به اضافه کردن رسوب دهنده می رسد . پس از اضافه کردن رسوب دهنده ، پالادیوم به صورت کلرید پالادیوم که قرمز رنگ هم هست ، در انتهای محصول رسوب می کند.

به طور کلی از سدیم کلرات و پتاسیم کلرات ، می توان به عنوان رسوب دهنده پالادیوم استفاده نمود.

پس از تشکیل رسوب پالادیوم کلرید ، دوباره محلول را صاف می کنیم ، تا از پودر قرمز رنگ پالادیوم از محلول جدا شود.

 

  1. استخراج از نمک تشکیل شده

پودر قرمز رنگ یا پالادیوم کلریدی که تشکیل می شود را به صورت کامل شست و شو داده و سپس خشک می کنیم. پس از خشک شدن پودر پالادیوم کلرید ، آنرا در دمای 350 تا 400 درجه سانتی گراد ، حرارت می دهیم ، تا پالادیوم از پالادیوم کلرید جدا شود.

 

پالادیوم جدا شده را می توان در کوره های ذوب القایی ، ذوب و به ساچمه یا شمش های استاندارد و قابل حمل تبدیل نمود.

برای خرید تجهیزات مرتبط با استخراج پالادیوم از تیزاب سلطانی می توانید با بازیافت آنلاین تماس بگیرید و مشاوران ما راهنمای شما برای خرید بهترین تجهیزات خواهند بود.

مقالات مرتبط