استخراج کاتالیزور خودرو و کاتالیست پتروشیمی | خرید خاک کاتالیست | خرید کاتالیزور خودرو| آموزش استخراج طلا و نقره از قطعات الکترونیکی

چه فلزاتی در اسیدهای رایچ حل می شود؟

حل فلزات در اسید های مختلف یکی از مهم ترین داتش ها و مهارت هایی است که هر فرد فعال در زمینه بازیافت فلزات گرانبها ، باید به آن اشراف کامل داشته باشد ، حل فلزات در اسید های مختلف است. در واقع این مسئله بسیار مهمی است که بدانیم اسید ها ، توانایی انحلال کدام فلزات را دارند یا برای انحلال برخی از فلزات باید از چه نوع اسید هایی استفاده کرد، تاثیر بسزایی در بازدهی و عملکرد کار ما یعنی بازیافت فلزات گرانبها ، خواهد داشت.

در ادامه این مقاله از بازیافت آنلاین،  به فلزاتی که در اسید های رایج همچون جوهر نمک ، اسید نیتریک ، تیزاب و … نا محلول هستند ، خواهیم پرداخت پس در ادامه این محتوا همراه ما باشید.

حل فلزات در اسید های مختلف

حل فلزات در اسید های مختلف

چرا فلزات حل می شوند؟

فلزات دارای خاصیت شیمیایی به نام «فعالیت» هستند، زیرا فلزات این توانایی را دارند که الکترون از دست بدهند. فلزات اغلب بر اساس میزان واکنش و نوع رفتاری که از خود نشان می دهند ، دسته بندی می گردند ، به طوری که سدیم و لیتیوم بالاترین رتبه را در این دسته بندی و طلا پایین ترین رتبه را دارند.

در آب یا اسیدها، فلزات جای خود را با هیدروژن عوض می کنند. هیدروژن به صورت گاز خارج می شود و اتم های فلزی که دیگر به جسمی که از آن آمده اند متصل نیستند، این قابلیت را پیدا می کنند تا به شکل محلول درآیند.

جوهر نمک اسید همیشه در صحنه

در مورد حل فلزات در اسید های مختلف ، جوهر نمک بسیار اهمیت دارد ، به طوری که از این اسید ، به کررات در صنعت و به خصوص بازیافت فلزات گرانبها ، مورد استفاده قرار می گیرد می توان در بسیار از موارد ، به جای حل فلزات در اسیدهای مختلف ، از جوهر نمک استفاده نمود که جایگاه و کاربرد ویژه ای دارد.

اما نکته جالب اینجاست که با تمام توانمندی و پرکاربرد بودن این اسید ، جوهر نمک ، نمی تواند هیچ فلز گرانبهایی را در خود حل کند و ما ملزم به حل فلزات در اسیدهای مختلف هستیم تا بتوانیم فلزات گرانبها موجود در آن ها را رسوب داده و استخراج نماییم .

از جوهر نمک می توان برای حل کردن و جدا سازی فلزات پایه مانند آهن و قلع استفاده  نمود. به همین خاطر فعالان بازیافت ضایعات الکترونیکی ، از جوهر نمک برای انحلال و حذف قلع و لحیم استفاده می کنند واین دلیل رایج بودن استفاده از آن در صنعت بازیافت فلزا گرانبها است.

اسیدها

اسیدهای قوی ، معمولا  ترکیبی از هیدروژن و عنصر یا ترکیبی به نام باز مزدوج هستند. به عنوان مثال، کلریدیک اسید هیدروژن و کلر را به صورت HCl جفت می کند. هنگامی که اسید در آب حل می شود، هیدروژن از پایه جدا شده و محلول به یک حلال قدرتمند تبدیل می گردد. کلریدیک اسید، فلزاتی که فعالیت کمی دارند یا به عبارتی به سختی واکنش می دهند، مانند روی و منیزیم را به راحتی حل می کند. سایر مواد شیمیایی، مانند نیتریک اسید، برخی از فلزات را حل می کنند که کلریدیک اسید توانایی حل کردن آن را ندارد.

حل فلزات در اسیدهای مختلف

حل فلزات در اسیدهای مختلف

فلزات نجیب یا گرانبها

دسته ای از عناصر وجود دارند و برای حل این دسته از فلزات در اسید های مختلف، باید دقت و توجهی خاصی داشت ، چراکه به سختی واکنش داده و حل می شوند. به این دسته از عناصر فلزی ، فلزات نجیب اطلاق می شود که به دلیل ویژگی هایی که دارند ، گرانبها نیز می باشند. پلاتین، ایریدیوم، طلا و اسمیم به ویژه در برابر حمله اسیدهای هیدروکلریک و نیتریک قوی مقاومت بالایی دارند. با این حال، با ترکیب دقیق این دو اسید ، یک حلال قدرتمند یه نام تیزاب سلطانی بدست می آید که طلا را حل می کند.

جالب است بدانید ، پلاتین و چند فلز دیگر که معمولا با آن هم خانواده هستند ، در برابر بیشتر اسید ها مقاومت دارند ، اما به واسطه آب داغ و به مرور زمان ، به حالت محلول در می آیند.

اسید سولفوریک ، خطرناک ترین اسیدی که استفاده از آن رایج است

اسید سولفوریک که از خطرناک ترین اسید های رایج در صنعت بازیافت محسوب می گردد ، خاصیت خورندگی و انحلال بسیار بالایی دارد ، از این رو برای حل فلزات مختلف مانند آهن و قلع مورد استفاده قرار می گیرد.

در فرآیند های بازیافت فلزات گرانبها نیز از اسید سولفوریک برای حل کردن فلزات پایه و خالص سازی محلول استفاده می شود.

نیتریک اسید– پرکاربردترین در بین رایج ترین ها

نیتریک اسید ، یک اکسید کننده بسیار پرکاربرد و قوی می باشد که نمی توان از آن در فرآیند ها و مراحل بازیابی فلزات گرانبها ، استفاده ننمود. دلیل عمده اهمیت آن ضروری بودن ترکیب این اسید کاربردی در ساخت تیزاب می باشد که برای انحلال نقره به کار برده می شود.

فلزات پایه به همراه نقره ، مس و نیکل ، به راحتی در نیتریک اسید و ترکیبات آن حل می شوند. این اسید همچنین این قدرت را دارد ، تا پالادیوم را اکسید کرده و در خود حل نماید. پس نمی توان در زمینه حل فلزات در اسیدهای مختلف آن را کاربرد های آن را نادیده گرفت.

لازم به ذکر است ، نیتریک اسید به دلیل مقدار زیادی دود اسیدی که در طی واکنش های خود تولید می کند ، خطرات زیادی را می تواند به همراه داشته باشدو افراد بیشتر به جای آن از هیدروکلریک اسید استفاده می کنند ، مگر آنکه مجبور به استفاده از نیتریک اسید باشند.

حل فلزات در اسید های مختلف

حل فلزات در اسید های مختلف

تیزاب سلطانی  قوی ترین اسید در بین اسید های رایج

طیف وسیعی از فلزات به دلیل ترکیب قوی و فوق العاده تیزاب سلطانی ، قابلیت انحلال در این اسید را دارا می باشند.

حل فلزات در اسیدهای مختلف

حل فلزات در اسیدهای مختلف

از تیزاب سلطانی برای حل کردن فلزات ارزشمند ، نظیر طلا ، پلاتین و بسیاری از فلزات پایه می توان استفاده نمود. لازم به ذکر است ، تیزاب سلطانی از ترکیب دو اسید قوی، یعنی نیتریک اسید و جوهر نمک با نسبت های مختلفی ، تشکیل شده است.

اسید پر اکسید

اسید پراکسید ، از ترکیب آب اکسیژنه و جوهر نمک بدست می آید؛ از این رو قادر به انحلال برخی از فلزات پایه مانند مس و روی در خود است.

حذف فلزات پایه از فلزات گرانبها در صنعت بازیافت ، اصلا به اندازه ای که ساده می نماید نیست. در برخی مواقع ما برای جداسازی و خالص سازی ، مجبور به استفاده از چند اسید گوناگون در طی فرآیند های مختلف و گوناگون هستیم. البته این مسئله همیشگی نیست و در مواردی فقط از یک نوع اسید استفاده می گردد.

تیم بازیافت آنلاین با سال ها فعالیت ادامه دار ، رسالت خود می داند تا صنعت بازیافت فلزات گرانبها را در کشور ایران گسترش و بروز رسانی نماید ؛ از این رو اگر علاقه مند به استخراج فلزات گرانبها و یا فعال در این حوزه می باشید ، برای این تیم باعث افتخار است تا در موفقیت و رشد شما ، تاثیری هرچند کوچک ، داشته باشد.

در صورتی که سوال یا ابهامی در خصوص حل فلزات در اسید های مختلف دارید ، حتما از طریق راه های ارتباطی ، آنرا با ما در بازیافت آنلاین در میان بگذارید.

مقالات مرتبط