03135671208
09131254565
info@bazyaftonline.com
سبد خرید شما خالی است.
در این مقاله قصد داریم به بررسی استخراج پلاتین از کاتالیست پتروشیمی بپردازیم.
در تمامی کاتالیست های پتروشیمی و صنایع نفت و فیلترهای شرکت های نفتی پلاتین وجود دارد.
البته لازم به ذکر می باشد که در بعضی از آنها مقدار خیلی کمی پلاتین وجود دارد که استخراج آن صرفه اقتصادی ندارد.
ولی در بعضی از این کاتالیست های پتروشیمی در هر یک کیلو تا ۷ گرم پلاتین هم وجود دارد،که استخراج پلاتین از این کاتالیست ها سود قابل توجهی دارد.
پتروشیمی یکی از صنعت های مهم در کشور است که در صنایع مختلفی مانند نساجی ، پزشکی ، خودروسازی و.. کاربرد دارد. از طرفی کاتالیست ها نقش مهمی در پتروشیمی داشته و از تنوع زیادی برخوردارند.
فرآیندهای موجود در پتروشیمی به دو دسته پلیمری و غیر پلیمری تقسیم می شود که در نتیجه کاتالیست های مصرفی در این صنعت نیز در دو دسته پلیمری و غیر پلیمری وجود دارند.
کاتالیست های پتروشیمی حاوی پلاتین هستند که فلزی ارزشمند و گرانبها می باشد و رنگی سفید و خاکستری دارد.
اما با گذر زمان این کاتالیست ها کارایی خود را از دست داده و باید با کاتالیست های جدید جایگزین شود .در نتیجه حجم زیادی از کاتالیست های مستعمل که حاوی فلزات ارزشمند اند باقی می ماند. به همین دلیل بازیافت ضایعات کاتالیست پتروشیمی میتواند منبع مناسبی برای استخراج پلاتین باشد.
علاوه بر این بازیافت این ضایعات به حفظ محیط زیست نیز کمک می کند چرا که آن ها حاوی عناصر خطرناکی هستند که می تواند آلودگی های زیست محیطی را به دنبال داشته باشد.
استخراج پلاتین از کاتالیست پتروشیمی
فرآیندهای مختلفی برای استخراج فلزات گروه پلاتین از کاتالیست ها وجود دارد که شامل موارد زیر است:
استخراج سیانیدی
فرایند تیزاب
فرایند انحلال در اسید های مختلف
فرایند تغییر فاز پایه
فرایند کلریناسیون
فرایند تعویض یونی جامد-مایع
فرایند لیچینگ
فرایند سمنتاسیون
الکترولیز و احیا
از بین روش های بیان شده بهترین روش در مقیاس صنعتی انحلال در محلول تیزاب است زیرا برای هر نوع کاتالیستی قابل انجام می باشد. علاوه بر این بازده استخراج با این روش بیشتر از سایر روش ها است.
محلول تیزاب از اسید نیتریک و اسید هیدروکلریدریک ساخته شده که ناپایدار است و باید قبل از مصرف تهیه شود. همچنین قابلیت نگهداری برای زمان طولانی را ندارد. در این واکنش اسید نیتریک نقش اکسیدکننده پلاتین را برعهده دارد.
در کل میتوان گفت تحقیق بر روی روش های استخراج فلزات ارزشمند مانند پلاتین از کاتالیست ها ادامه دارد و نمی توان با قطعیت روشی برای استخراج پلاتین از کاتالیست های پتروشیمی بیان کرد.
نتیجه اینکه بازیافت کاتالیست های حاوی پلاتین که اکثراً در صنایع مهمی مانند نفت و پتروشیمی استفاده می شود به دو دلیل زیر اهمیت دارد:
استخراج فلزات گروه پلاتین از این ضایعات به دلیل کمبود منابع طبیعی این فلزات
حفظ محیط زیست به دلیل وجود آلودگی هایی مانند وانادیم و نیکل در این ضایعات
منابع :
مقاله استخراج پلاتین از کاتالیست های مستعمل در محلول هیپوکلریت
مقاله مدلسازی سینتیک استخراج پلاتین از کاتالیست های مستعمل با استفاده از مدل Elovich
مقاله استخراج پلاتین از کاتالیست مستعمل واحد استايرن
مطالب مرتبط
جهت آگاهی از قیمت خاک کاتالیزور با تیم بازیافت آنلاین تماس بگیرید. در ادامه بیشتر با کاتالیزورها و کارکرد آن آشنا می شویم. مبدلهای کاتالیزوری چگونه کار می کنند؟ مبدل های کاتالیزوری با واکنش های شیمیایی، مواد مضر موجود در گازهای خروجی اتومبیل مانند مونوکسیدکربن ، اکسید نیتریک ، دی اکسید نیتروژن و هیدروکربن ها را به مواد مضر کمتری مانند دی اکسید کربن و بخار آب تبدیل می کنند. اگرچه این قطعه در درجه اول در سیستم های اگزوز اتومبیل مورد استفاده قرار می گیرند ،اما در کامیون ها ، اتوبوس ها ، لیفتراک ها ، تجهیزات معدن ، […]
در این مقاله قصد داریم به بررسی استخراج پلاتین از کاتالیزور بپردازیم. کاتالیزور خودرو کاتالیزور قطعهای است که در اگزوز خودرو قرار داشته و وظیفه آن تصفیه گازهای خروجی از خودرو می باشد. در واقع این قطعات با تبدیل گازهای سمی خارج شده از خودرو به گازهای غیر سمی نقش مهمی در جلوگیری از آلودگی هوا ایفا میکنند. اما این قطعات نیز پس از مدتی کارایی سابق خود را از دست می دهند. متوسط عمر کاتالیزورها حدود ۴ سال بوده و پس از آن باید تعویض شوند وگرنه به موتور خودرو آسیب می رساند. در این صورت با کاتالیزورهای مستعمل […]
در این مقاله قصد داریم به بررسی استخراج پلاتین از کاتالیست بپردازیم. کاتالیست کاتالیست ها موادی هستند که باعث افزایش سرعت انجام واکنش های شیمیایی شده و خود در طی این واکنش تغییری نمی کنند. از کاتالیست ها در صنایع مهمی مانند نفت ، گاز ، پتروشیمی و .. استفاده می شود. در ساخت کاتالیست ها از فلزات ارزشمندی مانند پلاتین استفاده شده و به همین منظور بازیافت کاتالیستهای مستعمل اهمیت زیادی دارد. افزایش روز افزون کاربرد پلاتین در کاتالیست ها و محدودیت منابع استخراج این فلز ارزشمند باعث شده تحقیقات فراوانی بر روی روش های استخراج پلاتین از کاتالیست […]
در این مقاله با موضوع استخراج پلاتین از سنگ معدن با ما همراه باشید. استخراج پلاتین از سنگ معدن پلاتین یکی از گران ترین فلزات گران بها می باشد . و حتی در بعضی از مواقع قیمت آن از طلا هم گرانتر است. در ادامه استخراج پلاتین را از موارد مختلف برای شما شرح می دهیم. پلاتین کمترین واکنشپذیری در بین تمامی فلزات را دارد و همچنین مقاومت بسیار بالایی نسبت به خوردگی دارد و حتی در محیطهای بسیار داغ نیز این ویژگی را حفظ میکند. بیشترین استفاده پلاتین در ساخت مبدلهای کاتالیست و جواهرات است. ابزارهای […]
نظرات
دسته بندی
اولین نفری باشید که از تخفیفات مطلع می شوید
خدمات
مشاوره و پشتیبانی
دوره های آموزش عملی
ضمانت خدمات و محصولات
ارسال سریع کالا
[…] گونه که گفته شد ضایعات کاتالیست های پتروشیمی حاوی پلاتین است […]