استخراج کاتالیزور خودرو و کاتالیست پتروشیمی | خرید خاک کاتالیست | خرید کاتالیزور خودرو| آموزش استخراج طلا و نقره از قطعات الکترونیکی

کاربردهای مختلف فلز اسمیم را بشناسید!

فلز اسمیم از عناصر فلزی جدول تناوبی می باشد که جایگاه ۷۶ ام جدول تناوبی را به خود اختصاص داده است. مجموعه بازیافت آنلاین یکی از مراکز مهم در زمینه استخراج فلزات گروه پلاتین از معادن یا خاک کاتالیزور است که به صورت کاملا حرفه ای این فرایند را آموزش می دهد.

اسمیوم چیست؟

اسمیم برای اولین با در طی انجام مراحل حل کردن پلاتین در تیزاب به همراه ایریدیوم کشف و مورد برسی قرار گرفت. معنی لفظی اسم این عنصر بو یا رایحه است که توسط مکتشف آن یعنی اسمیتسون برگزیده شده است.

اسمیوم خاکستری رنگ و بسیار سخت و شکننده است . این فلز چگالی بسیار بالایی دارد. مهم ترین کاربرد عنصر اسمیوم ، در ساخت آلیاژهای کاربردی این عنصر است. برای مثال از اسمیوم در ترکیباتی استفاده می شود که برای تشخیص اثر انگشت مورد استفاده قرار می گیرند.

جالب است بدانید ، اسمیم همچون بیشتر هم خانواده های خود یعنی فلزات گروه پلاتین، جز کمیاب ترین فلزات پوسته زمین می باشد. در ادامه برای شناخت بیشتر خواص و نکات کاربردی این عنصر با باریافت آنلاین ، همراه باشید.

منابع فلز اسمیم

فلز اسمیوم در طبیعت ، به دو صورت عمده یافت می شود.

۱٫آلیاژ طبیعی ایریدیوم اسمیوم:

آلیاژ ایریدیوم-اسمیوم ، به صورت کاملا طبیعی تشکیل می گردد ،یکی از منابع خوب قابل اتکا برای استخراج این فلز ، یعنی اسمیوم می باشد. این آلیاژ را در کوه های اورال و آمریکای شمالی و جنوبی می توان یافت.

۲٫ در سنگ های معدن نیکل:

اسمیم در سنگ های معدنی که برای اسخراج نیکل مورد فرآوری و استخراج قرار می گیرند نیز یافت می شود.

منابع فلز اسمیم

فلز اسمیم

هر چند غلظت فلزات گروه پلاتین در سنگ های معدن نیکل ، بسیار کم است ، اما حجم بالای نیکل ، این قضیه را توجیه کرده و آن را از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نشان می دهد.

فلز اسمیم چگونه تولید می شود؟

تولید اسمیوم به صورت تجاری ، به عنوان محصول جانبی از استخراج نیکل و مس صورت می گیرد. در طول تصفیه الکتریکی ، نیکل و مس ، فلزات نجیب مانند نقره ، طلا و فلزات گروه پلاتین ، همراه با عناصر غیرفلزی در پایین سلول آند قرار تشکیل می شوند. بسته به روند جداسازی و ترکیب مخلوط فلزات ، روش هایی برای جداسازی اسمیم از سایر ترکیبات فلزی پیشنهاد می شود:

حل کردن مخلوط فلزات در کلر با کلریدیک اسید

 همجوشی با پراکسید سدیم و در ادامه آن انحلال در ترکیبات زیستی

به صورت کلی ، اسمیوم بعد از انجام یکی از مراحل زیر ، از فلزات دیگر گروه پلاتین جدا می گردد:

۱٫ حل شدن از طریق تقطیر

۲٫ استخراج با حلال های آلی تتروکسید اسید

هر دو این روش ها برای تولید فلز اسمیم در مقیاس صنعتی و تجاری مناسب است.

خواص عناصر واسطه

عناصر واسطه ، به علت انتقال الکترونی در بین لایه های اوربیتال خود ، ترکیبات رنگی ، تشکیل می دهند.

علت رنگی بودن بیشتر ترکیبات فلزات واسطه ، دقیقا به خاطر گذار الکترون های آنها است. یکی از شاخص ترین ویژگی عناصر گروه واسطه ، اعداد اکسایش آنها است ، که بسیار متفاوت است، در نتیجه در فلزات ، ترکیبات با عدد اکسایش متفاوت تشکیل می شوند.

کاربرد عنصر اسمیوم

اکسید اسمیوم ، بسیار سمی و فرار است ، به همین خاطر به ندرت از آن در حالت خالص استفاده می شود؛ در واقع از اکسید این فلز ، در ترکیب با سایر فلزات استفاده می شود.

آلیاژهایی که در ترکیب آنها اسمیوم ، شرکت داده شده است ، سختی بالایی دارند. این فلز همراه دیگر فلزات گروه پلاتین ، در ساختار نوک قلم های نوری و رابط های الکتریکی ، استفاده می شوند. به طور کلی از آلیاژ این فلز در موقعیت هایی استفاده می شود که سایش زیادی وجود دارد و نیاز به سختی مضاعف هست ، استفاده می شود.

کاربرد عنصر اسمیوم

فلز اسمیم

در واحدهای جنایی برای تشخیص و آشکارسازی اثر انگشت و کلا هر جایی که نیاز به رنگ آمیزی بافت چربی وجود داشته باشد ، از ترکیب اسمیوم مانند تتروکسید اسمیوم استفاده می شود .

از ترکیبات ایزوتوپ های اسمیوم ، به دلیل فعالیت های ضد سرطانی که دارند ، در درمان سرطان استفاده می کنند. این موضوع آینده ای امیدوار کننده برای استفاده از ترکیبات این عنصر به عنوان دارو را در آینده ای نزدیک دارد.

به طور عمده ، از آلیاژ ۹۰% پلاتین و ۱۰% اسمیوم برای مواقعی در جراحی که نیاز به کاشت دارند ، مانند ضربان ساز و جایگزین کردن دریچه های ریوی ، استفاده می شود.

خطراتی که فلز اسمیم بر سلامتی دارد

تتراکسید اسمیوم ، از ترکیبات بسیار سمی شناخته شده در جهان است. این ماده می تواند باعث آسیب شدید چشمی ، انبساط ریه و مشکلات جدی پوستی شود ، به طوری که شیمیدانان معتقد هستند که حتی نباید به این ماده سمی بدون تجهیزات ایمنی لازم ، نزدیک شد.

بلع: در صورتی که این ماده بلعیده شود ، عوارضی مانند احساس سوختگی و شوک وغش را به همراه خواهد داشت.

آسیب های پوستی : سوختگی پوست ، درد ، ایجاد بی رنگی پوست با از بین بردن رنگ دانه های پوستی و تاول از آثار مخرب اسمیوم بر پوست بدن می تواند باشد.

تنفس : در صورتی که بخارات این ماده ، استنشاق گردد ، احساس سوختگی ، تنگی نفس ، تنفس کوتاه و اختلال در قوه بینایی با تاخیر ، از علائم و عوارض در تماس بودن این ماده با دستگاه تنفسی خواهد بود.

تماس کوتاه مدت: این ماده برای چشم ، پوست و مجاری تنفسی ضیان بار است. تنفس اسمیوم ، منجر به تورم ریه می گیردد. غلظت بالای این ماده میتواند منجر به مرگ فرد شود هر جند ممکن تاثیرات آن آنی و لحظه ای نباشند.

تماس بلند مدت: تماس بلند مدت و مکرر با پوست ، باعث ایجاد آماس پوستی می گردد . تاثیر آن زمانی که از طریق پوست جذب می شود ، محدود به عوارض پوستی نیست و تثیرات زیان باری برای کلیه ها نیز خواهد داشت.

جهت یادگیری مراحل استخراج می توانید از لینک دوره آموزشی استخراج فلزات اطلاعات لازم را کسب نمائید یا در صورت نیاز با مدیر و پشتبان مجموعه تماس بگیرید.

مقالات مرتبط