استخراج کاتالیزور خودرو و کاتالیست پتروشیمی | خرید خاک کاتالیست | خرید کاتالیزور خودرو| آموزش استخراج طلا و نقره از قطعات الکترونیکی

کاربردهای پلاتین

کاربردهای پلاتین چیستند؟
شاید از خود پرسید باشید ، ارزشمند ترین فلز های موجود در جهان شناخته شده ، کدام فلز ها هستند؟
اصلا ، میزان ارزشمند بودن فلزات بر چه اساسی مشخص می شود؟
آیا پلاتین هم جز رده فلز های ارزشمند و گرانبها محسوب می شود؟
از کاربردهای پلاتین ، بیشتر در کدام صنایع استفاده می شود؟
در این مقاله از بازیافت آنلاین ، با موضوع کاربرد های پلاتین ، این فلز زیبا ، کاربردی و گرانبها را مورد برسی قرار خواهیم داد و سعی ما بر آن است تا این فلز ارزشمند را به همگان معرفی نماییم ؛ پس از به کاربردن کلمات تخصصی و علمی در این مقاله استفاده نمی نماییم.
در ادامه این مطلب ، با ما همراه باشید.

کاربردهای پلاتین

کاربردهای پلاتین

پلاتین چیست؟

پلاتین فلزی متراکم ، شکل پذیر ، گرانبها ، سفید خاکستری و مقاوم در برابر خوردگی است و دلیل اصلی ارزشمند و گرانبها بودن این فلز ، ردپای کاربردی آن در همه جای صنعت امروز جهان است.
طبق یکی از آمار های مراجع علمی ، تخمین زده می شود که یک پنجم هر چیزی که استفاده می کنیم حاوی پلاتین است و یا در ساخت آن می توان از پلاتین استفاده نمود.
درست است که پلاتین از جمله کمیاب ترین فلزات جهان محسوب می شود ، اما با این حال ، باز هم در میان طلا و نقره ، دارای ارزش کمتری بوده و در رده سوم قرار دارد.
این موضوع همیشگی نیست ، چراکه در برخی شرایط ، که معمولا به اقتصاد و یا سیاست مربوط هستند ، پلاتین ، با قیمت هایی بیش از طلا و نقره در بازار های جهانی معامله می شود.
جالب است بدانید ، از میان شناخته شده ترین کاربرد های پلاتین ، آن را بیشتر با هدف ساخت مبدل های کاتالیستی و استفاده در جواهر سازی ، استخارج می نمایند.
تا اینجا ،با فلز پلاتین به صورت تقریبا کاملی آشنا شدیم و ویژگی های آن را مورد برسی قرار دادیم.
در ادامه کاربرد های پلاتین را یه صورت دقیق مورد برسی قرار خواهیم داد.

 

کاربردهای پلاتین در تولید کاتالیزور اتومبیل

همانطور که در بالا ذکر شد ، شناخته شده ترین کاربرد پلاتین در مبدل کاتالیزوری است که بخشی از سیستم اگزوز در خودرو محسوب می گردد. کاتالیزورها به جای پراکنده کردن مونوکسید کربن ، هیدروکربن ها و اکسید نیتریک به جو ، این انتشارات مضر را به دی اکسید کربن بی خطر و آب تبدیل می کنند.
حدود نیمی از پلاتین تازه استخراج شده برای این منظور استفاده می شود. افزایش نگرانی در مورد حفاظت از محیط زیست منجر به اعمال استانداردهای سختگیرانه انتشار توسط دولت های سراسر جهان شده و تقاضای این فلز را بیشتر می کند.

 

کاربردهای پلاتین در جواهرسازی

پلاتین دارای ویژگی های بسیاری است که آن را برای استفاده در جواهرات ایده آل می کند و این دومین منبع بزرگ تقاضای پلاتین در جهان است. این فلز محکم است ، در برابر لکه گیری مقاومت می کند و می تواند بدون سخت شدن و اکسید شدن دائماً گرم و سرد شود.
هنگامی که برای ساخت جواهرات استفاده می شود ، معمولاً با سایر فلزات هم گروه خود مانند پالادیوم و همچنین مس و کبالت آلیاژ می شود ، بنابراین کار با آن آسان تر و با کیفیت تر خواهد بود.
علاوه بر این ها ، پلاتین مانند طلا برای برخی از افراد ، حساسیت ایجاد نمی کند پس می توان از خاصیت ضد آلژی بودن این فلز در موقعیت های گوناگون ، از جمله ساخت جواهرات زیبا و خاص ، استفاده نمود.

کاربردهای پلاتین

کاربردهای پلاتین در واکنش های شیمیایی

پلاتین به عنوان عامل کاتالیزوری در پردازش اسید نیتریک ، کودها ، الیاف مصنوعی و انواع دیگر مواد مورد استفاده قرار می گیرد.
در فرآیندهای کاتالیزوری ، ماده کاتالیزور مصرف نمی شود و می تواند برای استفاده در آینده بازیافت شود.
پلاتین همچنین در ساخت سیلیکون برای هوا فضا ، خودرو و بخش ساخت و ساز استفاده می شود.

کاربردهای پلاتین در پزشکی

پلاتین در پزشکی به عنوان داروهای ضد سرطان و در ایمپلنت ها استفاده می شود.
همچنین در دستگاه عصب کشی و آلیاژهای ترمیم دندان نیز کاربرد دارد.

کاربردهای پلاتین

کاربردهای پلاتین

کاربردهای پلاتین در صنعت نفت

این یکی دیگر از کاربردهای خاصیت کاتالیزوری پلاتین است. صنعت نفت از این فلز به صورت مشبک یا گاز در تصفیه روغن خام استفاده می کند.
سایر فناوری ها برای انجام جداسازی نفت خام وجود دارند اما فرآیندهای کاتالیزوری با استفاده از پلاتین و پالادیوم بسیار سازگار با محیط زیست هستند.
با ساخت و به روزرسانی پالایشگاه های بیشتر ، انتظار می رود که استفاده از پلاتین در پالایش نفت افزایش یابد.

 

کاربردهای پلاتین در الکترونیک

کاربردهای پلاتین ، در صنایه الکترونیکی ، روز به روز در حال افزایش است. به طور سنتی ، از پلاتین در دستگاه های ترموکوپل استفاده می شود که دما را با دقت بالا اندازه گیری می کنند. پلاتین همچنین در سیم ها و تماس های الکتریکی برای استفاده در محیط های خورنده یا ولتاژ بالا استفاده می شود.

در این مطلب و تا اینجا ، کاربرد های پلاتین را با دقت مورد برسی دقیق انجام داده ایم. اما آیا راه دستیابی به این فلز کاربردی ، چیست؟
آیا می توان آن را بازیافت نمود؟
اصلا صنعت بازیافت در خصوص تامین پلاتین مورد نیاز دنیا ، نقشی ایفا می کند؟
برسی و پاسخ به این سوالات را در مقالعه های آتی از بازیافت آنلاین مورد برسی قرار خواهیم داد ، اما اگر علاقه مند به فعالیت در این حوزه هستید ، و قصد دارید تا به یکی از زنجیر های چرخه تامین پلاتین در ایران و دنیا باشید ، با متخصصین و مشاورین بازیافت آنلاین از طریق راه های ارتباطی که در سایت قرار داده شده است ارتباط برقرار نمایید.

 

مقالات مرتبط