03135671208
09131254565
info@bazyaftonline.com
سبد خرید شما خالی است.
در این مقاله قصد داریم به بررسی استخراج پلاتین از کاتالیزور بپردازیم.
کاتالیزور قطعهای است که در اگزوز خودرو قرار داشته و وظیفه آن تصفیه گازهای خروجی از خودرو می باشد.
در واقع این قطعات با تبدیل گازهای سمی خارج شده از خودرو به گازهای غیر سمی نقش مهمی در جلوگیری از آلودگی هوا ایفا میکنند. اما این قطعات نیز پس از مدتی کارایی سابق خود را از دست می دهند. متوسط عمر کاتالیزورها حدود ۴ سال بوده و پس از آن باید تعویض شوند وگرنه به موتور خودرو آسیب می رساند.
در این صورت با کاتالیزورهای مستعمل و از کار افتاده چه باید کرد؟
در ساخت کاتالیزور ها از فلزات ارزشمندی مانند پلاتین ، پالادیوم ، رودیوم و .. استفاده می شود.
قطعا به دلیل وجود فلزات ارزشمند در این قطعات بازیافت کاتالیزورها امری ضروری بوده که باعث حفظ محیط زیست نیز میشود.
یکی از فلزات ارزشمند موجود در کاتالیزورها پلاتین است که در ساخت زیورآلات ، تجهیزات پزشکی ، اتصالات الکترونیکی و .. به کار برده می شود. پلاتین فلزی رسانا و شکل پذیر بوده که نام آن به معنای نقره کوچک می باشد. از آن جا که پلاتین از نادرترین عناصر در پوسته زمین است بازیافت ضایعات حاوی این فلز ارزشمند مهم و ضروری می شود.
یشترین مصرف و کاربرد پلاتین به ساخت کاتالیزورهای خودرو بر می گردد ، در نتیجه این قطعات می تواند منبع خوبی برای استخراج فلز پلاتین باشد.
میزان پلاتین موجود در کاتالیزور ها به عوامل مختلفی مانند شرکت و کشور سازنده آن بستگی دارد.لازم به ذکر است پلاتین داخل کاتالیزورها به مقدار کمی یافت شده و اکثر کاتالیزورها حاوی پالادیوم هستند.
با این وجود با توجه به کاربردهای فلزات گروه پلاتین و نبود ذخایر و معادن گسترده برای استخراج این فلزات استخراج آن ها از منابع دیگری مانند کاتالیزور بسیار مهم است. در ادامه به بررسی روش استخراج پلاتین از کاتالیزور ها می پردازیم.
استخراج پلاتین از کاتالیزور
در ابتدا اسفنج ها از داخل کاتالیزورها خارج شده و توسط دستگاه بزرگی به نام بالبینگ پودر می شود.
سپس این پودرهای حاصله وارد دستگاهی به نام فیلتر پرس می شود . هم چنین اسید تیزاب سلطانی در فیلتر پرس قرار می گیرد. بعد از آن این پودر باید به مدت ۲۴ ساعت داخل فیلتر پرس باقی بماند بدین صورت پلاتین داخل کاتالیزورها در تیزاب سلطانی حل می شود. در مرحله بعدی این محلول را بدون ناخالصی از دستگاه خارج کرده و مدت کمی آن را گرم می کنیم.
فلز پلاتین موجود در تیزاب برای اینکه بتواند از اسید خارج شود باید اسید یک بار باز شده و مجددا اسیدی شود . درواقع به آن شوکی وارد شده تا بتواند پلاتین را آزاد کند. به همین منظور از آمونیاک استفاده کرده و آرام آرام به محلول تیزاب سلطانی اضافه می کنیم. چون واکنشی گرما زا بوده و شدید رخ می دهد باید به آرامی آمونیاک به آن اضافه شود.چند بار این کار را تکرار کرده تا زمانی که محلول خنثی شود. برای اطلاع از این امر از کاغذ ph کمک می گیریم. هر زمان عدد ph به ۷ رسید یعنی اسید خنثی شده است.
در مرحله بعدی سولفید سدیم محلول در آب گرم را به محلول خود آرام آرام اضافه کرده و محلول را همزمان ، هم می زنیم. چند بار این عمل را تکرار کرده تا زمانی که عدد ph به ۱ یا ۲ برسد . در این زمان که محلول اسیدی شده آن را به مدت حدودا ۱۵ دقیقه خوب هم می زنیم و به محلول آب مقطر اضافه می کنیم . دوباره آن را هم می زنیم و سپس آن را کنار می گذاریم.
۴۸ ساعت بعد لجن پلاتین به صورت طوسی رنگ ته نشین می شود. سپس توسط کوره های مخصوص این لجن ذوب شده و تبدیل به فلز پلاتین می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با استخراج پلاتین از کاتالیزور با بازیافت آنلاین تماس بگیرید.
مطالب مرتبط
جهت اطلاع از قیمت ضایعات کاتالیزور می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید. ۰۹۱۳۳۰۷۶۳۲۲ مهندس سنجری کاتالیزورهای خودرو چه کاربردی دارند؟ اگر صاحب اتومبیل هستید ، احتمالا در سیستم اگزوز اتومبیل خود مقدار کمی فلزات ارزشمند دارید. مبدل های کاتالیزوری بخشی از سیستم اگزوز در وسایل نقلیه مدرن هستند که به کاهش اثرات منفی محیطی خودروها کمک می کنند. کاتالیزورها گازهای خطرناک تولید شده توسط اتومبیل ها را به مواد کم خطرتری تبدیل می کنند.به عنوان مثال ، مونوکسیدکربن و هیدروکربن ها به دی اکسید کربن و آب تبدیل می شوند. گفته می شود […]
جهت آگاهی از قیمت خاک کاتالیزور و منبع کاتالیزور با تیم بازیافت آنلاین تماس بگیرید. در ادامه بیشتر با کاتالیزورها و کارکرد آن آشنا می شویم. مبدلهای کاتالیزوری چگونه کار می کنند؟ مبدل های کاتالیزوری با واکنش های شیمیایی، مواد مضر موجود در گازهای خروجی اتومبیل مانند مونوکسیدکربن ، اکسید نیتریک ، دی اکسید نیتروژن و هیدروکربن ها را به مواد مضر کمتری مانند دی اکسید کربن و بخار آب تبدیل می کنند. اگرچه این قطعه در درجه اول در سیستم های اگزوز اتومبیل مورد استفاده قرار می گیرند ،اما در کامیون ها ، اتوبوس ها ، لیفتراک ها ، […]
در این مقاله قصد داریم به بررسی ضایعات کاتالیزور بپردازیم در ابتدا بهتر است با کاتالیزور آشنا شوید . کاتالیزور کاتالیزور قسمتی از سیستم اگزوز خودروها می باشد که وظیفه آن کنترل آلایندگیهای خودرو است. این قطعه که در مسیر اگزوز است ، می تواند گازهای سمی خارج شده از آن را به گازهایی غیر سمی تبدیل کند. دودی که از خودروها خارج می شود حاوی آلاینده های خطرناکی مانند کربن مونو اکسید، هیدروکربن، اکسیدهای نیتروژن و ..است که باعث آلودگی هوا می شود. کاتالیزورها با تجزیه گازها و انجام واکنش های شیمیایی در کاهش تولید این آلایندههای خطرناک نقش […]
یکی از روش های بازیابی طلا استفاده از سولفات آهن است. از این رو گروه صنعتی بازیافت آنلاین اقدام به فروش سولفات آهن آزمایشگاهی می نماید. در ادامه جهت آشنایی بیشتر به بررسی سولفات آهن و کاربردهای آن می پردازیم. برای استخراج طلا از تیزاب سلطانی و ته نشین کردن لجن طلا از تیزآب بهترین محصول سولفات آهن آزمایشگاهی می باشد. به همین خاطر گروه صنعتی بازیافت آنلاین اقدام به فروش سولفات آهن آزمایشگاهی کرده است که از خلوص بسیار بالایی برخوردار میباشد. برای خرید سولفات اهن میتوانید با شماره زیر تماس حاصل فرمایید. ۰۹۱۳۱۲۵۴۵۶۵ میرزایی سولفات آهن سولفات آهن […]
نظرات
دسته بندی
اولین نفری باشید که از تخفیفات مطلع می شوید
خدمات
مشاوره و پشتیبانی
دوره های آموزش عملی
ضمانت خدمات و محصولات
ارسال سریع کالا
[…] تنها به استخراج طلا محدود نمی شود. به عنوان نمونه برای استخراج پلاتین از کاتالیزورهای خودرو ، آن ها را در تیزاب سلطانی حل می کنند تا پلاتین موجود در […]
[…] از همه بیشتر شناخته شده است . اما کاربرد اصلی آن ساخت مبدلهای کاتالیزوری و همچنین سایر کاربردهای صنعتی است. پلاتین دارای نقطه […]